Napkelet Állatorvosi Rendelő Napkelet Állatorvosi RendelőNapkelet Állatorvosi RendelőNapkelet Állatorvosi Rendelő


Napkelet Állatorvosi Rendelő

Szívférgesség tájékoztató videó!

Tekintse meg a szúnyog által terjesztett szívférgességet bemutató videót!
Link:http://www.youtube.com/watch?v=WYRLAyfYxto
Rendelőnkben  mikroszkópos és szerológiai szív- és bőrféreg szűrést végzünk!

Manapság egyre több forrásból lehet hallani a Magyarországon is megjelenő ,eddig „egzotikusnak” tartott kórokozókról. Ráadásul külföldi nyaralásainkra egyre többen visszük magunkkal kedvenceinket, így nagyobb esélyük van, hogy olyan kórokozókkal találkozzanak, amelyekről eddig nem, vagy csak alig hallottunk. Ezek közül az egyik a szív- és bőrférgek által okozott fertőzöttség.
A két féregfaj igen közeli rokonságban áll egymással és mindkettő terjesztésében a szúnyogok szerepe elsődleges. A fertőzött állatból történő vérszívás után egy újabb szúrással ezeket a kórokozókat kedvencünkbe, vagy akár belénk ,emberekbe is beolthatják. A fertőzés szempontjából tehát a kutyához, macskához hasonlóan az ember is ugyanúgy veszélyeztetett.
Fontos különbség azonban, hogy amíg a bőrférgesség csak a bőrben okoz ártalmatlan elváltozásokat(kis csomók jelennek meg a bőrön, amelyekből a felnyitást követően férgek ürülnek), addig a másik súlyos szívbetegséghez hasonlatos elváltozásokat is okozhat a betegség késői szakaszában (mint például nehézlégzés, fulladás) és kedvencünk elhullását is okozhatja.

Ezen férgek jelenléte a szervezetben akár hónapokon át rejtve maradhat, mert sok esetben  hosszú ,tünetmentes időszak előzi meg a betegség kialakulását. Gyakori, hogy más okból végzett vérvizsgálat „mellékleleteként” derül fény a féreglárvák jelenlétére a vérben.

A védekezés legfontosabb pillére a megelőzés. Ez a szúnyogok elleni védekezést jelenti.Számos, a szúnyogokra is ható készítmény van forgalomban. Állatok esetében többféle, speciálisan erre a célra kifejlesztett, széles spektrumú féreghajtó tabletta vagy spot-on készítmény áll a rendelkezésünkre, amely rendszeres időközönkénti alkalmazása segíthet a betegégség kialakulásának megelőzésben.

 

Partnereink:
Magyar Kisállat Ortopédia Egyesület    Royal Canin   Napkelet Állatorvosi Rendelő  Napkelet Állatorvosi Rendelő    Napkelet Állatorvosi Rendelő