Napkelet Állatorvosi Rendelő Napkelet Állatorvosi RendelőNapkelet Állatorvosi RendelőNapkelet Állatorvosi Rendelő


Napkelet Állatorvosi Rendelő

Elütött cica

Sanyi cicát sajnálatosan autóbaleset érte, elütötték. Kollégánál voltak, aki azonnal hozzánk küldte baleseti ellátásra. Az ideérkező cicus elfekvő volt, sokkos állapotát azonnali infúziós sokktalanítással igyekeztünk rendezni, és első körben az életet veszélyeztető állapotokat (tüdő sérülése, belső vérzés, húgyhólyag sérülése) igyekeztünk kizárni. Már elsődleges vizsgálatok során már feltűnt, hogy valami a csípőnél nincs rendben, viszont egy friss balesetes állatot nem altatunk nyomós indok nélkül, így az ortopédiai kivizsgálásra később, stabil állapotában került sor. 

 

Ekkor derült ki, hogy a csípőnél úgynevezett kétoldali iliosacralis szeparáció történt: a csípőt alkotó csontok gerinccel való kapcsolata a keresztcsonti részen mindkét oldalon sérült. Sajnos ez műtéti ellátást igényel. Két nappal a baleset után szerencsésen túl van a beavatkozáson Sanyi, és reméljük, többé nem szalad alá a kocsiknak. 

 

 

Partnereink:
Magyar Kisállat Ortopédia Egyesület    Royal Canin   Napkelet Állatorvosi Rendelő  Napkelet Állatorvosi Rendelő    Napkelet Állatorvosi Rendelő